Когато си предадете канадския паспорт, вие сте си го направили.

...
 Когато си предадете канадския паспорт, вие сте си го направили.
Коментари Харесай

Цонев към Петков: Нямате морал. Петков към Цонев: Точно вие ли го казвате

"  Когато си предадете канадския паспорт, вие сте си го създали. Когато го направих, бях с чиста съвест, в този момент Конституционният съд изясни, че волеизявлението не е задоволително, знаем какъв е отговорът, за това би трябвало да създадем тези промени.

Замислих се кои мои актове желаят да апелират? Тези, когато спряхме да се раздават по 150 млн. от ББР и уволниха хората, които са го правили, язовирите ли, които строяха на тройна цена и инхаус процедурите, когато няма публични поръчки, или желаят да върнат вложителя с 1000 работни места в Ловеч. Кой тъкмо акт желаят да апелират? А може би правителствения комплекс, който щеше да се построи, а ние го спряхме?! Актовете които направих като министър, съм горделив с тях, сега, когато го направих, съм с чист морал, само че се преценявам с българския съд. " - сподели Кирил Петков в студиото на " Панорама " по Българска национална телевизия.  

Веднага с имитация се намеси Йордан Цонев от Движение за права и свободи: " Незнанието не е аргумент, незнанието не е мотив, споделя Спиноза. Ако не сте знаели, е трябвало някой да ви каже. А кои актове ще бъдат анулирани, ще видите в идващия парламент, ще ви ги прочетем. Това са актовете, в които назначавате всички хора от вашия офис някъде, където назначавате юристката на вашата компания на контракт в ББР и т н. Нямаше да се намеся, в случай че бяхте посочили малко примирение пред това, че сте произнесъл клетва пред президента, която стартира с: " Кълна се в името на Република България да съблюдавам конституцията и законите ". И тази клетва, която нарушихте, би трябвало да я произнесете, в случай че влезете в Българския парламент и аз от трибуната ще ви запитам: нарушихте ли я предния път? "  

Кирил Петков отговори, след което се развихри скандал сред двамата в студиото:

" Много се веселя да получа честен съвет от човек, който може да издигне господин Пеевски във Велико Търново, който освен е знак на корупция и на обири, само че и нашите сътрудници го оповестиха за най-корумпирания човек в страната. И по този начин имате наглостта да показвате междинен пръст на цялата българска общност. "  

Цонев не му остана задължен: " Корупцията се санкционира в съда, а в идващия парламент няма да намерим нито един човек, който да има по-нисък морал от вас. Бъдете по-скромен тъкмо вие за морал не можете да говорите. "   

Намеси се и Мая Манолова: " Г-н Петков би трябвало да е подготвен, че когато бръкнеш в корупционното гнездо, ще получиш удари. Изпитали сме го на гърба си. Битката няма да е лесна против мафията в ръководството на страната. "
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР